June 18, 2011

Don't you ever judge me if u don't know who I am .


What's the point of this entry ? luahan  perasaan ? Ohhyeah ,  if you are my good followers , ofcoz you know how I make my entry every time , rite ? Actually , I had long wanted to write this entry but I can't , dengan project paper yang pening2 , folio seni yang belambakk nak kene draw n colour sana - sini , memang tergendala laa my blog nie buat seketika . Tapi , sekarang bukan nak cecitee pasal folio bagai nie .

Berbalik pada tajuk entri kali ini , sebenarnya kan susah nak buat orang puas hati dgn kita . Lagi2 dengan orang yang tak berapa kenal dan rapat dengan kita . Dorang just tengok dari luaran jee kan . Takkisah sangat laa pasal tuu sebab dah memang lumrah kan . Normal ! Semua orang ada pendapat n pandangan masing2 . 

"Who are you to judge the life I live? 

I know I'm not perfect 

-and I don't live to be- 

but before you start pointing fingers... 
make sure you hands are clean!" 


No one is perfect in  this world !
Matured ? Macam mana kita nak tauu orang tu matang ke tak ? Dari segi what ? Tengok dari gaya percakapan die kew ? Personaliti maybe ? Tapi kan , ada jugaa orang yang berumur 24 tahun belum tentu lebih matang dari orang yang berumur 18  tahun . Usia bukan menjadi pengukur kematangan seseorang because for my opinion , pengalaman ituu yang lebih banyak mematangkan diri .

Aku ? Matured ? The others are right to evaluate myself bcuz they are have a different opinions . Tak salah kalau nak menilai orang kan tapi kadang kala tu kita kene laa jugak jaga perasaan masing2 . Not everyone feel what we feel  . I want to be myself . Semua orang berdiri diatas kaki sendiri . I hate a hypocrite person . Howt ? You're Howt ? Who's care ? Kubur masing2 laa kan . Nak sporting sikit takkan tak boleh ? Owh , if nak IM kat fb tuu kene guna formal language laa . Macam tu ? If nak Wall ke Wall pun , still kene guna mature language ? Wooww . How silly I am ! Kalau aku pakai cartoon language or cakap merepek2 sikit , tu pon dikatanya tak matang ? haha . Sorry to say , laen orang laen trend . Kalau taknak layan , takyah reply pon it's okay . Tapi takpayah laa nak cakap macam tu bagai .

So ? sapa keysa ? Hello , saya tak kisah laa . Nak cakap orang tak matang . Habis , awak tu dah matang sangat ke ? Baguslah , kalau macam tuu ape kata awak tolong ajar saya how can I become a mature person like you ??? Can ? Awak kan pandai , semua benda boleh buatt . Memang saya bagi tepukan yang paling gemuruhh kat awak  .. Jom kawan2 , kita tepuk tangan ramai2 ..

.......
Second part , about a link at fb yg ala-ala terkejutt . Act , link tu sekadar gurauan semata . Kenapa perlu ambik serius benda nie ? Okays, I admit yg aku ade laa tuliss kat wall fb  orang2 yg bertuah sekadar utk joke macam " weyh , bukak link nie cepatt , tengok baby tuu . sumpaa sediyy " . atau klu nak tgk sgt laa kan , click this page http://sinthaistudio.com/thehouse/alrena/  tapi naseb laa kalau adee , klu tkdek , don't blame me :D  
Sorry kalau tersilap kata atau tersalah tatabahasa . I realize that I'am not a pious person . Memang tak baek kan maen tulis ayat2 macam tuu . I'am wrong , thanks a lot sebab menyedarkan saya .FYI , bila awak kata mcm tuu , trus saya rasa nak delete post kat wall awak tu sebab dah awak kata tak baek kan ? so , tak salah kan klu saya delete ? untuk kebaikan bersama jugaa . tapi , you have been misunderstood . tbetbee dgn tak semena-menanyaa awak kata saya tacing . For what ? ambooii , if saya delete org laen punyaa wall pun , dorang akan anggap yg saya nie kuat tacingg laa , macam tuu ye ? owh , baru saya tahuu . Macam tuu rupenyee .  
How dare youuuu ?? 
Ambooii , ayatt taktahann !! "kuat btol tacing" .. mana tauu yang saya time tu tengah tacing ke tak ? Pandai2 je kann . Tak de maknanyaa hal sekecik tuu nak menacing2 bagai nie . 
......
Wait , I check my fb first .
What ?? He remove me from him list friends ?? OMG ...haaaa .
Awak ingat saya kesah ?
Blom sempat nak explain apa2 terus express remove saya dari friend list awak . So , maknenye lepas nie bila saya delete banyak2 post kat wall orang laen , makin ramai laa yg remove saya dari friends list . Hebaddd ! Awak memang terhebadd laaa . Tak pernah lagi saya jumpaa orang mcm awak nie . Bertuah btol saya sebab dapat kenal dgn orang macam awak  . satu dalam sejutaa kan ?  I'am very proud of u :D

.........
Apee bendaa yg awak cakap or mengata pasal saya , saya dah takkisah dahh sebab saya tauu siape diri saya , Takperlu laa nak menjadi org laenn . Before that , saya mintaa maaf dari hujung rambut hingga ke hujung ibuu jari kaki if ada buat silap kee apaa . Maybe saya tak sengajaa sebab saya dh terbiase dgn cara sayaa . Kalau ituu yg membuatkan awak tak selesa or menyampah dgn saya , it's okay . Lupakan , n kalau adee ayat2 diatas yg membuatkan awak terasa , marahh or apee jee boley gtauu yee , nak kutuk pon takpee . saya halalkan . haha.Eishh ,  Takkan laa benda kecik macam nie sampai nak gaduh2 , musuh2 kan ? kata matured kann , so.. be profesional laa . okays , sorry again. 
May Allah bless of you :D keep in touch jika awak masih sudii   . thankyouuu :)



Notakaki :: Act , bukan sajaa nak cari gaduhh or nak buat masalah . Kita cakap cara elok , sekadar untuk gurau2 , okay laa tuu . Daripada menyombongg tak tentuu pasal kan . Tapi , kalau laa sebelah pihak tuu dh cakap mcm nie , ape boley buatt . Hati orang bukan boley kitaa tentuu . Semua ada pandangan masing2 kan . So , takkisah laa . Lepas nie memang dah tak boley nak sporting2 laa kan , nak gurau2 gedik pon tak boley laa kan . Kene jadi orang yang matang laa kan . Kene jadi budak matured , baru betol kan ? =='' 



2 comments:

Blog Ini kepunyaan pemilik nama Hazwanie Zulkurnain .DOnt copy cat k !