April 11, 2011

SPM Cemerlang ;D

Hello my readers ,,, how are you ? hee . nak dkt sminggu tak update , act dah kering idea nak tulis apee .. lagipun this month busy la.. folio seni tak siap ape lagi , tambah folio akaun plak !! adushh , habislah aku . ngee .
okee , now . baca ini cerita saya :D






Tadi after assembly , pihak kaunseling ada buat ceramah motivasi for Form5 . candidate SPM kan ?? =)  Kami pun tadi dgn muka excited+malas2 pegi laa ke DEWAN PERMAI tuu . yoo , penceramah dari MSU lagi . hurmm , tapi penceramah nie single tauu . haha . *gatal* . okee2 , die nie kira sporting laa jugak . . Namanya En, Mohd Syafiq . Umur 27 tahun . Masih Bujang . haha . 


Inilah penceramahnya .. hensem tak ? aha . SENGAL !!. Tajuk motivasinya " SPM Cemerlang " ,, yeeaa . mmg kami nak cemerlang . kami mahu jadi cemerlang . Encik nie mmg superb bagi ktowg SEMANGAT utk suksess. Die cer pasal pengalaman die dolu-dolu . dari nakal jadi baek . dan die ade bagi satu soalan pada ktowg iaituu


    " Sekiranya saya tinggal satu hari lagi untuk hidup , saya akan ..................


haaa , dan orang yang bertuah telah dipilih untuk menjawab soalan ini adalah HAZWANI ZULKURNAIN .  mcm mana nama aku boleh terkena ?? mmg kerja si shieeraa mazlan nie laa gi sebut2 nama akuu . chooii , then aku pun dgn bangganya pegi laa kat depan . huh! kus semangat ... 



mcm sakai . hehe XD . bila die tanya ape jawapan aku daripada soalan yg dia bagi tuu . mmg aku nak nanges bhaii . sedihh plak dah :'( . nak tau jawapan akuu ?? okee2.. baca yee . 

        Sekiranya saya tinggal satu hari lagi untuk hidup , saya akan 
       - jumpa ibubapa saya , saya akan peluk cium mereka sepuas hati saya sebab saya tahu saya bukan 
         seorang anak yang baek , saya banyak buat silap pada ibubapa saya . saya nak tebus kemaafan itu 
         sebelum saya mati .  
       - mintak ampun pada TUhan . sebab saya tahu saya bukan seorang muslimah yang baek . amalan saya 
         masih tidak mencukupi untuk dibawa ke akhirat nti . 
      - jumpa member2 kesayangan saya , guru2 yg saya sayang , yg mendidik saya dari darjah satu smpailah 
         f5 nie .. maafkan segala salah dan silap saya ...
       Terima kasihh ..

Haa , syezz masa aku cakap mmg aku nak nanges uohh .. sedihh ! espc part first skali . tak tahan bhaii . Encik tu pon syez jee . naseb2 ! tapi mmg best .. XD 
then mcm2 lagi die ceramah .. ~~about spm !!

gedik2 after that .. wee~~






notakaki :: oke2 , nak chaw dlu . nak buat folio ! byee , salamm 

3 comments:

nur hafiza rahsid said...

dulu2 time ada ceramah dekat skola aja mesti dah ada aura ngantuk zz sebelum masuk dewan. tapi bila penceramah mula jalan2 main soal2 barulahh segar mata. cayalah berani pergi depan!

aisyah kirana said...

aww ~ abg apiitt ! ailebiu .

miss addmath said...

untunglaahh . haha

Blog Ini kepunyaan pemilik nama Hazwanie Zulkurnain .DOnt copy cat k !