December 7, 2010

Bila cinta di dusta ;(


I think all of u know about the feeling...
L.O.V.E.
ramai yg menganggap cinta tu suci,, tulus dan agung !!
maybe bagi mereka yg sdg hangat bercouple nie dapat merasai nikmat bercinta tu..
 kdg kala ade setengah diantara mereka yg patah hati kerana dikecewakan ..
boy or girl ?? same jew..
 
ExperiEnce ??
urm... semua org pernah ada !!! pernah lalui.. ataupon yang sedang melaluinya..
semua tu kita anggap sbg satu ujian untuk menguji sejauh mana perasaan sayang kita tu pd couple..
ia mnguji keikhlasan kita..   
mungkin ade pndapat lain yg mengatakan bahawa cinta sejati itu wujud dan ada dimana2 kalau kita berusaha mencarinya...dan ada yg menganggap biarlah ianya datang dgn sendiri.. berserah pada jodoh di tangan tuhan..
mungkin betul .... ;)
Cinta tidak pernah meminta ,, tetapi ianya sentiasa memberi..
cinta juga membawa penderitaan ,, tetapi tidak pernah berdendam,,
malah tidak pernah membalas dendam !!!

bagi aku ,, cinta nie hanya menyakitkan hati aku je.. bkn aku tidak menghargai..
tapi cinta aku seolah-olah tak dihargai langsung..sakit sgt !!
wlupon berdasarkan pengalaman aku masih kurang... tapi aku cuba selami isi hati nie sndiri..
mmg funny la bila fikirkan balik..
biasalah .. Cinta monyet 
hanya suka2 je.. mcm best kan tgk orang lain couple2.. member2 sndiri ade yg tgh falled in love...
kdg2 terbit juga kat hati nie.. bkn sbb berdengki ke ape.. x ..kita lihat dari sudut positif la..
kdg2 tu bila kita tgh bosan ke.. tbe2 je terfkir sal benda2 nie..
ish.. mmg la akn terfikir punye.. sbb asyik menatap novel je..
dah tu plak pasal cinta.. cinta.. cinta !!!
mmg semua org mengimpikan hidup bahagia.. dpt bersama selamanya,, !!! 
tu semua hanyalah fantasi yg entah bila akn jadi realiti... semua tu hanya mainan perasaan semata2.. 
kebanyakan novel yg aku baca.. last part time ending nye msti
happy 4 ever !!!!
best kan ?? tp skrg nie kita kat alam realiti..
not fantasy....
 
as example ,,ade diantara member2 aku yg couple tp menyedihkan..
ade juga yg happy sja...
ceria sepanjang masa .. kalau kat sekolah misalnya.. msti de la smone yg tunggu kat tangga la..
rehat sama2... kidding sama2..
waahhh... ;))))
tapi bab sad story nie..
ade yg maen kayu tiga,, empat,,lima
ade yg terpaksa break ats alasan yg xmunasabah..
antaranya.. mcm ini..
boy :: kte break..
girl :: nape plak ?? ape yg sy dh buat ??
boy :: awak xslh pape pon.. 
girl :: so?? npe awk nk break plak ??
boy :: sy rse kte dh xsehaluan .. xde sefahaman ag ! awk carilah org len yg lbh baik dr sy.. sy xdpt nk bagi kebahagiaan kat awk...
selalu ade yg mcm nie.. 
tapi dlu ak break ngn smone pon ats sbb lain.. yg xdpt nk dielakkn ag.. !
mmg sedihh sgt masa tu.. dh xde jodoh.. redha je la 
lagi satu ...
ade jgk yg couple tapi mcm xje..
nk kte scandal ?? maybe la.. 
tp dowg jz kte teman tapi mesra !!!
pelikkan ?? hahha..
kdg2 ak pon buat jugak.. haha
bkn nk mainkan hati sespe pon.. jz suke2 je..
dh smone tu pon onn saja.. so,, xkn kte nk off plak kn ~~
zZzZzZz
 
bila masuk bab cinta didusta nie satu hal plak ..
smela mcm td.. de yg maen kayu tiga...
jenis x setia..
mcm member ak de ckp..
kawan biar satu ,, kasih biar beribu..
urm.. btol ke x??
tapi selalunya kasih biar satu ,,kn ?
xpela.. nie perumpamaan jew.. xde kne mngena
XD
mcm serangkap lagu..
bila cinta didusta
hati mula gelisah
hilang kekasih hati
hidup jadi merana ...~
 
merana kew ??
urm.. ye kowt !! bila cinta didusta ,,dipermainkan..
akn hilanglah kepercayaan antara satu sama lain..
hurm..
 
madah pujangga berkata ::-
 
Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat -Hamka

Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.

Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya. 
         

8 comments:

aishiteimasu said...

gud ... suka y nie ... haha ,, dlm perhubungan x smstinye sentiase epy .. ade jgk kadang2 gaduh , merajuk , pape je la lgy .. tp bnd nie sume boleh diatasi besama2 ... kalo sorg tu marah .. cube dgr luahan aty dy dlu .. kalo dy da reda , kite cube la bg dy epy balik .. jgn la satu mase tu kalo gaduh smpi 2-3 ary .. mane elok la cmtu .. pstu , kalo kite bwt sesuatu tnp pgtahuan dy , cube pke , kalo dy bwt kat kite , pe prsn kite time tu .. ? lg2 kalo suatu bnd uh menyakitkan aty dy ... mst kite ase skit aty jgk en .. so kalo kite nk bwt psgn kite tu skit aty ,, pke la 2-3 kali sblm bwt , pke blik cmne kalo kite y kene , pe prsn kite ? sy ckp nie bdsrkn pglmn sy ,, salu la jgk bwt psgn sy skit aty , pst bile dy marah .. sy dgr luahan aty dy .. pst mnx mf kat dy . pst tekad r lps tu x nk bwt agy ... kalo hbgn nie stakat nak suka2 je , bek x pyh , 1st waste ur time , 2nd waste ur money , huh ... kalo da ade psgn tu , hargaila dy dgn sebeknyer .. jgn la sia2kn dy .. kalo kite da khlgn dy , x mgkn kite akn dpt org y same sptnye , time tu la bru tehegeh2 nk hargai .. da x de gunenyer la time tu ... nsht sy , jaga la hbgn y tlh dibina dgn sebeknyer , jgn pernah sia2kn kehadirannyer ... sygila insan y ade didepan mata kite , x mkgkn kite akn dpt sptnye kmbali stlh kehilangannyer ..

miss_hazwanie said...

urm.. thnxx komen !
btul tu.. dlm hubungan nie kte kne byk tolak ansur.. kne faham kedudukan kita dimana...
serious mmg kdg2 tu mnyakitkan gak.. tp kte kne terima sbb hati dh suke..
mmg btol ..kte kne hargai pe yg dh ade didepan mate.. bila dh xder..bru kte rse kehilangan.. xptot biarkan dia pergi.. mse tu bru rse mnyesal la !! mcm2 perasaan kn ?? manusia xkn lari dr kesilpan.. kslhn tu kte jdkn sbg pengajaran..

ShAhRiL sHoCkEd!! said...

BiLa cInTa dIdUsTa!!!! HaTi MuLa GeLiSaH hIlAnG kEkAsIh HaTi HiDuP jAdI mErAnA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

miss_hazwanie said...

eh,, shahril ..
lagu nie khas tuk diri ko ye ??
hahaha...

ShAhRiL sHoCkEd!! said...

hmm,, maybe,,isk3

miss_hazwanie said...

haha..
jiwang lak .. ;D

shira said...

wannii , lagu kau buat ak ngatokk tahuu , haha

miss_hazwanie said...

ceehh,,ko !!
nie lagu yg plg feveret ak tau..
plg top.. plg bertahan..
ko kne phm org mcm ak shira.. haha

Blog Ini kepunyaan pemilik nama Hazwanie Zulkurnain .DOnt copy cat k !