February 16, 2013

Assalamualaikum wahai pembaca yang disayangi sekalian :)

Disebabkan rasa macam dah lama tak buat luahan hati dekat belog waa yang kurang comel ini ihiksss . Takda apa yang nak diluahkan pun sebenarnya tapi rasa macam nak luahkan jugak sikit . Eh tadi kata tak ada ? Ahaaaa ayat keling memang cenggini -..-

First , its all about "Jaga hati dan perasaan orang sekeliling" . Yknow what? Hmmmm . Susah nak describe sebenarnya sebab benda ini sendiri yang kena rasa yang kena alami . Memang jaga hati orang itu yang penting . Yang utama . Sebab kita taknak bagi orang rasa tak suka or benci dengan kita kan. For me , memang susah sebenarnya nak jaga hati sesama manusia nie . Takboleh silap sikit . Akan ada yang makan hati nanti . Dahtu macam mana ? Bila difikirkan balik , ada betulnya kita kena jaga hati orang nie and sometimes seseorang tu kena laa appreciate dengan apa yang kita buat kan . Always jaga hati dia tapi kita sendiri yang makan hati . Memang tak elok ada perasaaan sebegitu tapi apakan daya , kita hanya manusia biasa yang tidak pernah lari dari membuat kesilapan . Statement nie memang kalau boleh hari2 kita dengar dan kita tahu itu .

Sedarlah tak ada yang sempurna pun didunia nie . Masing-2 ada kelebihan dan kekurangan . Seorang hamba Allah yang lemah yang tidak berdaya . Kekadang kita sendiri pun nak jugak merasa macam mana orang lain jaga hati kita . Kekadang terkeluar jugaa keluhan2 yang menyebabkan kita down . Who care about me ? Only one ! My mom. She always care bout me . Really really cares . Sebenarnya penat tau tak , letih nak menjaga banyak hati orang nie . Bukan tak rela dan tak sanggup , tapi kita hanya mampu redha dengan apa yang terjadi . Semuanya mungkin sudah tertulis kan . Allah tahu apa yang terbaik untuk kita . Walaupun orang disekeliling sangat baik dan sentiasa ada dengan kita tapi nak menjaga hati mereka itu? Mampu ke aku? Sedangkan aku sendiri pun banyak melakukan kesilapan yang memakan hati sendiri . Who care about that? Who care ? No one ! Orang yang lebih suka menghukum .

Kekadang tu jugak aku rasa malu dengan diri sendiri . Sebab benda macam nie pun takboleh nak control . Terus down. Why wanie? Because u are not strong enough . Its fact!. Aku hanya mampu mengeluarkan air mata bila terjadinya perkara2 macam nie . Bila aku geram , airmata yang menemani . No chocolate no latte or what. Only tears . Idontknow why . Maybe sebab itu orang cakap aku lemah . Cepat sangat menyerah . Cepat sangat kalah. Hah aku takkisah dengan semua tu . Asal orang bahagia . Hati aku cuma aku jee yang tahu .

Kalau nak diikutkan , gurauan itu jugak kekadang boleh melukakan hati orang tanpa sedar . Kan? Exactly. Yeahh kekadang bila kita tersilap kata tersalah bicara . Akan adalaa yang makan hati tanpa kita sedar. Dan mungkin hal yang kecil akan menjadi besar bila kita sendiri yang tak pandai handle . See. Susah kan nak jaga hati orang nie ? . Senyum jeee yang kita mampu pun sebenarnyaa . Bila kita bersuara , bila kita bersuka ria , akan datang duka itu . Duka yang menyebabkan orang makan hati dengan kita ! . Bagi kita memanglaa itu semua gurauan semata-mata tapi penerimaan orang kita taktahu kan macam mana . Yesss kita tak tahu apa yang terpendam di dasar lubuk hati seseorang itu . Kita rasa seperti berdosanya kita buat orang macam tu . Tapi bila kita *tersentap* ada yang nak ambil tahu? Adakee ? Hmmmm beruntungnyaa awak2 ada yang memujuk . Me? Pujuk hati sendiri sudah memadai . Dah biasa dengan semua tuu . Nama pun nak jaga hati orang punya pasal kan . Sendiri laa makan hati . Ahaaa

So, the conclusion is we must care about ourself first. Hati orang ? Memang wajiblaa kena jaga kan ahaaa tapi hati kita juga . Biarlah orang lain tak ambil kisah sekalipun tapi diri kita sendiri mesti ada rasa tanggungjawab tu . No one care right ? Ihikssss bila datang tempat orang , belajar di negeri orang kena pandai2 laa bawak diri . Like me , masa sem 1 memang aku cakap aku adalah seorang yang takboleh nak keseorangan . Mesti kena berteman . Seperti my roomate . Bila aku duduk sesorang aku akan jadi mati kutu . Tahu tak apa itu ? Haha jadi blur taktahu nak buat apa . Geng pun takda nak ajak gosip kan . Itu sebab laa keluarnyaa statement "Kawan yang baik adalah kawan yang sentiasa ada disisi kita bila susah dan senang". xoxo :D






Tips : Macam mana nak hiburkan hati sendiri?

* Yeahh , first on your lappy or netbook or tab or what . Then , click to camera or video . And smile , cheers peaceee . Nampak agak kuno but for me , dengan cara ini dapat juga menghiburkan hati yang lara ini . Hehe memang aku agak lambat sikit update pasal bendalah bendatang nie . But its just funny . Lol . For me jelaaaaa okay for me :p Kalau ada yang rasa bosan laa buat benda nie sesorang , better korang ajak boyfie or member or geng sekepala ahaaaa mana tahu kita nie kan sekarang zaman Ite , zaman yang majuuu dengan teknologi kot2 boleh buat parody acanerrrrrrrrrrrr Ihikksss . Aku tak mampu lagi nak buat parody apa bagai tuuu . Just video untuk diri sendiri pun boleh bahhh . Just suka sukaa . For fun . Yessss thats can make me happy . Hati sendiri juga perlu hiburkan , rite :)


video
Ini video masa waa form 5. Gemokssss hihii







No comments:

Blog Ini kepunyaan pemilik nama Hazwanie Zulkurnain .DOnt copy cat k !