September 16, 2011

Baru pegi beraya 2 buah rumah . Bila balek rumah , mulalah sendawa tak henti2 ^^


Hyee Sayang2 sekalian . Ehh , Assalamualaikum . Hee . Tbe2 rasa excited pulak nak update nie . Tadikan aku , aisyah , nell , awaa , shiera and syaz pegi Putra Perdana . Err , bukan shopping shopping lorh . Pegi raya lah der . Sekarang kan masih dalam bulan Syawal lagi , tkpee laa kalau nak beraya pungg kan . Lagi2 dalam mood trial nie . Makin kerap pulak aku pegi keluar jalan-jalan . Tulaaa , tak sedar diri kan . Nak SPM . eerrr .

Keluar rumah tadi pukul 10.00 . Janji melayu kan ! Hee , naek bas pukul 10 lebih . Bus rapid 501 . Naseb kowt aisyah dengan ain tuu datang awal . Kalau tak memang kami say hye hyee bye byee laa . Haha . Okay okay . Kami naek jee bus tu terus kecoh . Macam bus tu ayah kami yg punya jee . Huhaa huhaa kat dalam bus tuu . Ngee . Gelak2 tak henti . Dahlaa pagi tadi aku tak sarapan . Err , perut dah menyanyi lagu SNSD plak . Heee *saja menokok nambah . Jgn percaya :P* . Sampai2 saja kat bus stop Puchong Utama kene plak cari bus u69 untuk pegi Putra Perdana . Eeee . Berpeluh tau . Terpaksa jalan kaki .Kalau dekat takpe la jugak . Ni dah kira jarak macam dari rumah aku ke OTK tuu . Dgn panas lagi . Dah tak wangi dah tau ^^ . Alih2 ktorg kene lintas jalan . Errr , bukan jalan biasa , highway yop . Alih2 kene tunggu kat bawah signboard tuu . Hee . Macam lawak plak . SOgann ponn yerp . Malu laa kereta lalu lalang tengok awek2 berbaju kurung berdiri kat bawah signboard tu . Kalau tak percaya korang usha la video nie . Untuk tontonan semua :)

video

Dah usha ? Percaya tak ? HAHA . Lepas je kitorg buat photoshoot kat tepi jalan tu terus bus datang . Tepat pada masanya :) Memang tergesa2 laa kami naek . Sempat lagi say hye kat pkcik rapid tuu . Aisyah cakap kat pakcik tu yg kitorg nak pegi Jalan 6 , so kene berhenti kat Jalan 6 . Tapi , kami rasa perjalanan kami ketika itu terasa jauh sangat . Err , elok je aku nak tanya pakcik tuu tbetbe dia berhenti . Aku ingat bus rosak ke apee , rupenye lah kan . Dah sampai kat bus stand die . Mana jalan 6 nye nie ? Eee , agak kebengangan masa tu . Rasa macam nak cekik2 pkcik tu . Heee , ampun! Dia pungg rupenye taktau jalan 6 tu kat mana . Pulakk *sambil tepuk dahi* . SO , kitorg pon calling2 la ustaz . Masa ktorg tengah jalan nak menuju ke Jalan 6 tu tbetbee ada motor lalu . Ohh , ustaz mail rupenya . Hehee . Alhamdulillah . Jauh perjalanan luas pemandangan :) Akhirnya sampai jugak dekat rumah ustaz .




*Aku nampak lebih tinggi dari biasa kan ? Hee , jgn percaya . Hanya Fake semata . Pinjam syaz punya kasut lady gaga dia . Hehe . Tongkayu Syaz :P*

After makan , dah habes posing2 semua baru lah terasa nak balek . Tu pon lepas berapa kali duk sebut jom balik jom balik . Lepas 10 kali baru gerak . Eishh ^^ papee pongg rumah ustaz best :) Makan sedap . Thankyou kerana sudi jemput kami :D


Semua muka dah penat semacam jee . Dapat je bus tuu turun dekat Tesco . Then ambik bus u70 . Hee , Aisyah aisyah . sempat lagi ngorat pakcik rapid tuu . Siap nak bg Ice cream mcd lagi . hee . Lawak kowt . Muka selamba watlek je . Okiedokie . Layan la pkcik tuu . 

Dah sampai . Terus turun pegi rumah ckgu Normiza . Ada roti jala . Hee , ada pulut kuning :) Bak kata mak cikgu , pulut kuning tuu ibarat semangat . So , sebelum SPM makanlah pulut kuning tu banyak2  . Gerenti Addmath + math tu A+ punya . Kehkehh . Dah makan2 sambil tunggu budak2 laen datang . Lepas tu , semua pakat nak balek . Dah penat LOL . eee , badan dah berhangett .. Nak kene mandi nie . Heee , k lah . I nak mandi dulu . Kuii kuii . Byebyee :)


Bila sampai je rumah , perut aku dh penuh . Padahal baru dua buah rumah je pegi . Heee ,terus sendawa tahap tak hengat . Sekali ambik kau saket perut. Makan apa lah yee ? Err , tak2 . Makan sikit jee :P Tapi perut dah penuh . Lagi sikit nak boroii  . Berat badan aku pun dah macam sama dengan berat tong gas . Kuiii . o.O




Notakaki : Muka aku huduh2 kan . Kuii kui . Okay , nak mandi lah dulu . Dah melekit2 nie . K byee . Wasalm :)



No comments:

Blog Ini kepunyaan pemilik nama Hazwanie Zulkurnain .DOnt copy cat k !